Papier knutselen is een leuke manier om creativiteit in je leven te brengen

Het geeft zoveel voldoening om iets moois te maken dat speciaal voor jou is ontworpen en gemaakt. In dit artikel zullen we alle basisstappen van paper craft behandelen die je moet weten om te beginnen. We zullen onderwerpen behandelen zoals hoe je kaarten kunt maken, hoe je plakboeken kunt maken, hoe je taarten kunt versieren met paper crafting en nog veel meer.

De eerste stap in paper crafting is het vinden/ontwerpen van je project.

Je kunt ontwerpidee├źn vinden op Pinterest of Google afbeeldingen online, maar ook in tijdschriften bij Barnes & Noble of andere boekhandels. Kijk door deze bronnen totdat je een idee hebt gevonden dat je inspireert en waar goede instructies bij staan. Als u online niets vindt voor uw specifieke vaardigheidsniveau of budget. Overweeg dan om te vragen aan een vriend om je te helpen het project te maken en in ruil daarvoor kun je je vriend leren hoe je het project moet doen. Of koop een boek met patronen.

De tweede stap is het verzamelen van de benodigdheden voor het knutselproject dat je hebt gekozen. Je hebt gereedschap nodig zoals een schaar of een perforator in verschillende vormen en maten. Je hebt ook materiaal nodig, dat afhangt van het soort project dat je aan het doen bent, maar meestal bestaat het uit karton of bouwpapier. Een lijmstift is ook heel belangrijk, want daarmee kun je je materialen veel gemakkelijker aan elkaar plakken dan met plakband. Andere optionele dingen om een persoonlijk tintje te geven zijn verfkwasten, glitter, pailletten en markers of stiften die gemaakt zijn voor gebruik op specifieke soorten materiaal (zoals krijtbordmarkers).

Zodra je materialen hebt verzameld., ga je verder met de derde stap, het eigenlijke knutselen! Dit zal sterk afhangen van het soort project dat je maakt. Bijvoorbeeld, als je knutselproject bestaat uit het uitknippen van vormen en dan twee of meer van hen in elkaar te zetten als een puzzel. Dan begin je gewoon met het uitknippen van al je stukken en begin je met het vastlijmen ervan. Als er echter geen tekening aan te pas komt, is het misschien een goed idee om met overtrekpapier te schetsen wat je van plan bent te maken, zodat je geen belangrijke benodigdheden verspilt als je halverwege van gedachten verandert.

De vierde stap bij het knutselen met papier is altijd opruimen!

Als lijm ergens anders terecht is gekomen dan waar het hoort (bijvoorbeeld bij scrapbooking), gebruik dan eenvochtige doek of spons om het schoon te maken. Gebruik vervolgens een droge doek/spons om het overtollige vocht af te vegen.

De vijfde stap is ook fanastisch, want er is geen vaste tijdslimiet voor hoe lang papier knutselen duurt! Sommige projecten duren maar een uurtje (of minder), maar andere kunnen dagen werk kosten!

Je hebt alles geleerd wat je moet weten over paper crafting! Veel plezier met je nieuwe hobby en vergeet niet aan iedereen te laten zien wat voor geweldige dingen je allemaal kunt maken!