Het museum van Papierknipkunst in Westerbork viert feest!

Het museum is sterk uitgebreid en dat vieren wij met een heel bijzondere tentoonstelling.
Speciaal voor deze gelegenheid hebben knippers uit de provincie Sichuan in China voor ons hele mooie
knipwerken gemaakt.
Het hoeft natuurlijk niet te verbazen dat de Panda daarin een grote rol heeft gekregen, Sichuan is immers hun thuisgebied.
Vanaf 1 augustus is de tentoonstelling te bezichtigen.

Papierknipkunst is al lang een traditionele decoratieve volkskunst in China en sinds 2009 staat deze kunstvorm ook op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst.
Deze tentoonstelling is samengesteld door de Sichuan People’s Association for Friendship with Foreign Countries.

Op 23 augustus j.l. is de expositie Chinese papierknipkunst uit de provincie Sichuan officieel geopend. Deze werd geopend door wethouder J.H.J. Loohuis, cultureel attaché van China en Henk Kool, voorzitter van de vereniging Nederland-China.
Het geheel werd muzikaal omlijst door de muziekvereniging Cecelia uit Elp.